www.zamosconline.pl - Zamość i Roztocze - wiadomości z regionu
Zamość i Roztocze - redakcja Zamość i Roztocze - formularz kontaktowy Zamość i Roztocze - linkownia stron Zamość i Roztocze - komentarze internautów Zamość i Roztocze - reklama Zamość i Roztocze - galeria foto
Redakcja Kontakt Polecamy Komentarze Reklama Fotogaleria
Witaj w czwartek, 17 sierpnia 2017, w 229 dniu roku. Pamiętaj o życzeniach dla: Żanny, Mirona, Anity, Jacka, Liberta.
Sierpniowe przysłowia: [...]

Turystyka: Noclegi, Jedzenie, Kluby i dyskoteki, Komunikacja, Biura podróży Rozrywka: Częst. radiowe, Program TV, Kina, Tapety, e-Kartki, Puzle, Forum Służba zdrowia: Apteki, Przychodnie, Stomatologia Pozostałe: Kościoły, Bankomaty, Samorządy, Szkoły, Alfabet Twórców Zamojskich

www.zamosconline.pl Zamość i Roztocze - wiadomości z regionu


\Home > W naszym mieście
- - - - R E K L A M A - - - -

 Polecamy domeny:

 kontakt:
   biuro@vdm.pl
   604548050

- - - - POLECAMY - - - -



- - - - R E K L A M A - - - -





Najlepsze smaki Zamościa i Roztocza

Wątróbka ordynata, Sernik Marysieńki i nalewka "Mirabelka Polska" to zwycięzcy konkursu, który odbył się podczas Festiwalu Produktu Lokalnego na Jarmarku Hetmańskim w Zamościu.

Do oceny zgłoszono piętnaście dań w trzech kategoriach: wyroby gastronomiczne, wypieki (ciasta, chleby i inne), nalewki. Produkty oceniano według następujących kryteriów: wygląd i cechy zewnętrzne, walory smakowe, powiązania z tradycją i kulturą regionu. Kierując się powyższymi kryteriami, komisja konkursowa stwierdziła, że wszystkie zaprezentowane wyroby są wysokiej jakości pod względem smakowym i estetycznym.



Potrawy oceniało jury w składzie: Marcin Sikora, specjalista ds. żywienia człowieka oraz gospodarstwa domowego, szef kuchni Restauracji ESENCJA w Hotelu Artis w Zamościu, Stowarzyszenie Lubelskich Kucharzy - przewodniczący, Marek Skomorowski - prezes zarządu Zamojskich Zakładów Zbożowych sp. z o. o., Damian Miechowicz - prezes zarządu Lokalnej Organizacji Turystycznej "Zamość i Roztocze" i Joanna Liberadzka-Duras- dyrektor Zamojskiego Centrum Informacji Turystycznej i Historycznej w Zamościu.

Nagrody w kategorii "wyroby gastronomiczne"

I miejsce - Wątróbka ordynata - Andrzej Blaszyński
II miejsce- Kaczka nadziewana na sposób zamojski z buraczkami - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Tadeusza Kościuszki
III miejsce- Kaczka w cydrze z kaszą gryczaną - Michał Ziarkiewicz, I Prywatne Technikum Hotelarskie w Zamościu
Wyróżnienie - Cebularz zamojski z wiejskim masłem - Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 im. Tadeusza Kościuszki



Nagrody w kategorii "Wypieki, chleby, ciasta"

I miejsce- Sernik Marysieńki - Kaja Kusik, I Prywatne Technikum Hotelarskie w Zamościu
II miejsce- Piernik babci Zuzi - Anna Kołodziej, KGW - Zadnoga
III miejsce- Bułka drożdżowa z rabarbarem - Edyta Szykuła, KGW - Zadnoga

Nagrody w kategorii "Nalewki"

I miejsce- Nalewka "Mirabelka polska" - Andrzej Blaszyński
II miejsce- Nalewka z czeremchy - Aleksandra Łopuszyńska, KGW-Zadnoga


autor / źródło:
dodano: 2017-06-06 przeczytano: 2451 razy.



Tagi:

Zobacz podobne:

Warto przeczytać:







- - - - R E K L A M A - - - -




- - - - POLECAMY - - - -





Zamość i Roztocze - wiadomości z regionu - Twoje źródło informacji

Wykorzystanie materiałów (tekstów, zdjęć) zamieszczonych na stronach www.zamosconline.pl wymaga zgody redakcji portalu!

Domeny na sprzedaż: krasnobrod.net, wdzydze.net, borsk.net, kredki.com, ciuchland.pl, bobasy.net, naRoztocze.pl, dzieraznia.pl
Projektowanie stron internetowych, kontakt: www.vdm.pl, tel. 604 54 80 50, biuro@vdm.pl
Startuj z nami   Dodaj do ulubionych
Copyright © 2006 by Zamość onLine All rights reserved.        Polityka prywatności Val de Mar Systemy Komputerowe --> strony internetowe, hosting, programowanie, bazy danych, edukacja, internet